Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Petronii Покажи съобщение
    Май, май е точно от кранчето. Просто го свали, но преди това източи антифриза си.
    Благодаря колега.
    Оказа се точно гадното кранче. Скъса ни нервите, но в крайна сметка вече всичко е на 6..
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Браво! Радостно е, че помогнахме.
      Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

проблеми с парното

Здравейте!Купих си алфа 155 2.0 16v.Имам следният проблем.Както си карам колата включвам си парното то работи известно време и се изключва после пак се включва и обратното.Има ли някой някаква идея откъде идва проблема?
        ALFA 155 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от Iced earth Покажи съобщение
          Здравейте!Купих си алфа 155 2.0 16v.Имам следният проблем.Както си карам колата включвам си парното то работи известно време и се изключва после пак се включва и обратното.Има ли някой някаква идея откъде идва проблема?
          Може да уточниш с какво си - климатик или климатроник. Ако си с климатроник на auto, тогава си провери зададените стойности за температура примерно
          Arena Coast Customs

Comment

Слагай го на HI като не искаш да спира, нормално е като е на Auto да спира на определена температура
            Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

С климатроник съм,но и на auto и на manual прави едно и също.На каквито и да е стойности.
              ALFA 155 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от Iced earth Покажи съобщение
                С климатроник съм,но и на auto и на manual прави едно и също.На каквито и да е стойности.
                Много вероятно с датчик за външна или вътрешна температура да си имаш проблем. Другото е резистора за управление на вентилатора под жабката да загрява и прекъсва.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38065

Също така виж дали на място или в движение прави номера, защото може в движение да не контактува някое реле или куплунг.
                Arena Coast Customs

Comment

Я и аз да питам, че нямам книжката на 155. Та като натисна копчето EKON светва една лампичка там и една на AUTO, като натисна AUTO там светват две лампички. Въпроса ми е при първия вариант когато свети лампичка на ЕКОН и лампичка на АУТО с изключен компресор на климатика ли съм. Щото пък на дисплея долния си пише ауто и като бутна изписва ръчно "мануал".
                  Та просто малко да ми разяснитте копчетата по 155. Щото на 164 не е така , там като съм на ЕКОН не ми свети ауто и обратното.
                  Благодаря!
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

на светещ ЕКОН не работи компресора, дори на АУТО да ти свети едното. При натискане на АУТО се включва и втория диод отгоре и на АУТО светят вече и двата. Тогава гасне и ЕКОН и реално климатика минава в режим климатроник и регулираш само температурата - той решава да има ли компресор или не и откъде да духа и колко силно да духа. Регулираш си само температурата!
                    Мануал ти пише на регулацията на силата на духане, когато ти си я регулираш! Ако си на на АУТО(двата диода светят) и ти пише ауто, то климатроника сам си регулира силата.
                    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 14:39.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Разбрах от къде идва проблемът,от ел.регулатора на вентилатора в купето.Отидох в един тв-сервиз и ми казаха че не може да се оправи и да си купя нов.Някой да ме упъти откъде мога да си го купя на втора ръка и горе долу на каква цена.
                      Last edited by Iced earth; d.m.y г., 19:02.
                      ALFA 155 2.0 16V

Comment

За колата на ТВ сервиз? Като те заболи главата отиди на зъболекар.....

Comment

Първоначално публикувано от niki. Покажи съобщение
                          За колата на ТВ сервиз? Като те заболи главата отиди на зъболекар.....
                          а защо мислиш че зъболекаря лекува само зъби?!
                          По платката може да работи всеки наясно с ел. схеми!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Щом казваш... Аз обаче даже няма и да се сетя да закарам колата си на ТВ сервиз!!! Не мога да й причиня това на моята Алфиета...Смятам , че има достатъчно други по - подходящи места за ремонт на ел.инсталации на автомобили...

Comment

Първоначално публикувано от niki. Покажи съобщение
                              Щом казваш... Аз обаче даже няма и да се сетя да закарам колата си на ТВ сервиз!!! Не мога да й причиня това на моята Алфиета...Смятам , че има достатъчно други по - подходящи места за ремонт на ел.инсталации на автомобили...
                              То реално се сменят елементи по електронна платка, къде би ме посъветвал да си ремонтирам електронната платка иначе ?
                              Arena Coast Customs

Comment

Working...
                              X